Algemene-Voorwaarden (bruids-) Henna


 

-De werkzaamheden worden uitgevoerd door Jacqueline Echtermeijer. Zij vult deze werkzaamheden geheel zelf uit. 

-De opdrachtnemer heeft een inspanningsverplichting die inhoudt dat zij inspanning moet leveren en naar haar beste inzicht en vermogen als zorgvuldig behandelend beroepsbeoefenaar de werkzaamheden moet uitvoeren.

-Het zetten van de henna dient te gebeuren op een plek waar er voldoende ruimte is om het werk naar behoren te doen (zodat er niemand tegen de hennaya aanstoot/loopt en hiermee zijn werkzaamheden beïnvloed en zij voldoende ruimte heeft om comfortabel te zitten, omdat het aanbrengen van bruidshenna intensief werk is). Om de werkzaamheden uit te voeren dient men een stoel of kruk (die lager is dan de bank waar de bruid op zit) beschikbaar te stellen waarom de hennaya kan zitten tijdens het aanbrengen van de bruidshenna. Indien de ruimte niet geschikt is, zal de ruimte anders ingericht worden en/of besloten worden ergens anders te zitten. De hennaya adviseert tevens om zelf een krukje bij de hand te houden waarop de voeten kunnen rusten. Zorg ook voor een groot stevig kussen ter ondersteuning van je arm en eventueel een extra kussen voor in je rug (TIP: test je bank van te voren en kijk of je lekker zit, je moet het immers 5 uur volhouden op de bank, als je bank een diep zitvlak hebt, moet je er rekening mee houden dat je naar voren moet komen en niet met je rug tegen de leuning kan zitten. Een kussen voor in de rug is dan wel fijn. Veel henna- en bruidsbankjes zijn prachtig, maar zitten niet comfortabel). 
-Tijdens het plaatsen van de henna mogen er geen (familie-)foto’s gemaakt die het plaatsen van de henna kunnen verstoren.
-Eten, drinken en mobiel telefoon gebruik verstoren het zetten van de henna ook waardoor werkzaamheden uit kunnen lopen en er extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. (Drinken kan uiteraard, maar zorg er dan voor dat er rietjes zijn, dan hoef je namelijk niet te bewegen).
-Zorg er voor dat je huid haarvrij is, indien er wel lichaamshaar aanwezig is, kan dit invloed hebben op je henna resultaat (de lijnen breken dan namelijk af), vooral voor een mooi resultaat bij fessia is dit erg belangrijk.

-De hennaya zorgt zelf voor henna.

-Verzorgingsadvies; Om een goed kleurresultaat te behalen adviseert hennaya dat er geen creme of olie op de handen en voeten aangebracht wordt op de dag dat de henna aangebracht gaat worden.
-De henna dient minimaal 2 uur op de handen/voeten aangebracht te zijn.
-Het verwijderen van de henna dient zonder water te gebeuren. Dat kan door het wegwrijven van de henna of er eventueel wat olie bij te gebruiken. Probeer de eerste 12 uur direct contact met water te vermijden (uiteraard kan je wel wat olie op de huid aanbrengen voor het wassen van de handen). Ik adviseer je om niet met de henna te slapen, dan kan de kleur bijna zwart worden op de vingers en de binnenzijde van de handen. Als je een hele donkere kleur mooi vindt, kan je er uiteraard wel mee slapen. De kleur is het meest ontwikkeld na 48 uur. Om je henna zo lang mogelijk mooi te houden dien je de henna ook regelmatig in te smeren met crèmes of olie om ervoor te zorgen dat de huid gehydrateerd blijft.
-De maximale wachttijd bedraagt 15 minuten. Indien de werkzaamheden later beginnen, wordt er een extra uurtarief in rekening gebracht van € 45 per uur (per half uur berekend). Indien er gestopt moet worden om foto’s te nemen met de bruidegom, wordt ook het uurtarief in rekening gebracht.

-De opdrachtgever dient binnen 4 dagen na ontvangst van het contract een bevestiging per e-mail te versturen en een aanbetaling te doen.

-Bij verzuim van de opdrachtgever worden alle overige rechten dadelijk en geheel opeisbare 

voor de opdrachtnemer. Bovendien heeft de opdrachtnemer het recht om de dienstverlening op te schorten onder aansprakelijkheid voor eventuele schade die daaruit voortvloeit. Alle rechterlijke of buiten rechterlijke kosten die een opdrachtnemer moet maken ten aanzien van het incasseren van de vorderingen komen voor rekening van de opdrachtgever. 

-Een opdrachtgever mag de overeenkomst tussentijds kosteloos beëindigen met een opzegtermijn van 2 maanden voor de geboekte datum. Naast het in acht nemen van de opzegtermijn moet een opzegging schriftelijk (per e-mail) zijn.

-Indien de opzegtermijn verstreken is, wordt 70% van het bedrag in rekening gebracht wegens gemiste inkomsten. Alleen bij overlijden van 1e  en 2e graad familieleden wordt er van deze regel afgeweken indien men een bewijs van overlijden aan kan tonen en alleen bij deze redenen wordt een aanbetaling geretourneerd.

-Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade die ontstaan is tijdens haar werkzaamheden. Tevens is zij niet aansprakelijk voor het resultaat als de verzorgingstips niet opgevolgd zijn.

-Ondanks dat Henna by Jacqueline uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werkt, kan je er een allergische reactie optreden. Allergieën dienen vooraf te worden gemeld, indien allergieën niet vermeld worden, is Henna by Jacqueline niet aansprakelijk voor uitslag. De gebruikte ingredienten: Henna (Lawsonia inermis), kajeput olie, eucalyptus olie, suiker en water. De spray bestaan uit suiker en citroen- of limoensap.

-Indien opdrachtnemer niet in staat is om de werkzaamheden op de geplande datum uit te voeren, zal zij haar best doen om geschikte vervanging te verzorgen. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaat door haar afwezigheid.