Over mij

Ik ben Jacqueline, geboren in 1982 en mijn roots liggen in Europa en Azië en kom uit Rotterdam. 

Mijn liefde voor henna is begonnen in 2004.
Ik ging op zoek naar een tijdelijke vorm van body-art en kwam al gauw bij henna uit. 

In eerste instantie oefende ik deze kunstvorm voornamelijk op mezelf uit, maar ik werd regelmatig gevraagd om ook andermans handen te versieren met mijn creaties. 

Door de jaren heen heb ik mezelf mogen ontwikkelen tot henna-artist en word ik veel gevraagd om henna aan te brengen op traditionele henna avonden maar ook evenementen en andere bijzondere gelegenheden zoals Eid ul Fitr (suikerfeest) en Eid ul Adha (offerfeest). Doordat ik inmiddels een eigen hennastudio in Rotterdam heb, kan je ook op afspraak bij mij terecht voor de mooiste henna creaties voor je feestelijke gelegenheden of gewoon omdat je net zo van henna houdt als ik.

De afgelopen twee jaar heb ik heel veel tijd besteed aan het door ontwikkelen van mijn eigen variant op de populaire Marokkaanse fessi style. Ik hou ervan om tradities te mixen met moderne elementen. Dat zal ook terug te zien zijn in de collectie (henna) lebsaat die ik aan het ontwerpen ben en vanaf oktober 2019 beschikbaar zal zijn. Ik wil terug gaan naar de traditie dat de Marokkaanse bruid bij de henna artist terecht kan voor alles wat met haar henna avond te maken heeft.  Vanaf eind 2019 zullen er pakketten beschikbaar zijn waarbij ik de visagie, styling, bruidshenna en hennasets kan verzorgen.

Naast het zetten van henna vind ik het super leuk om te fotograferen. De meeste foto's op mijn website heb ik dan ook zelf geschoten. Je kan het aanbrengen van je bruidshenna dan ook uitbreiden met een fotografiemogelijkheid. Ik fotografeer henna avonden in combinatie met het zetten van henna. Tevens doe ik newbornshoots, zwangerschapsshoots en ziana shoots. Ik fotografeer geen bruiloften en andere gelegenheden meer.